O fotografiranju nekretnina…

O fotografiranju nekretnina…

Ako netko kupuje nekretninu ili traži apartman za godišnji odmor svoju potragu gotovo sigurno će započeti na internetu. Ukoliko prodajete kuću ili iznajmljujete apartman sigurno vas zanima kako privući pažnju potencijalnog kupca / gosta.

Prema jednom istraživanju ono što potencijalni kupci nekretnina najviše gledaju jesu – fotografije. Čak 60% osoba najviše gleda fotografije dok su razni opisi i komentari znatno manje zanimljivi.

statistika

Fotografija je ono što osoba najprije zapazi. Lijepa i privlačna fotografija potiče daljnji interes i osoba će se duže zadržati na tom oglasu, dok s druge strane nekvalitetna fotografija može djelovati sasvim suprotno. Tamne, loše osvjetljene i tehnički manjkave fotografije teško da mogu privući nečiju pažnju.

Nažalost, često puta možemo vidjeti oglase na internetu u kojima se za velike novce prodaju / iznajmljuju kuće ili vile sa prekrasnim interijerom i okolišom a predstavljene su fotografijama upitne kvalitete. Možemo reći da u tim slučajevima kvaliteta fotografije ne prati kvalitetu samog objekta.

Profesionalne fotografije nekretnine, bilo da je prodajemo ili u nju želimo privući goste, prvi su korak da u tome i uspjemo.

Dolje možemo vidjeti kako isti prostor može izgledati sasvim drugačije:

primjer1

primjer2

 

Odgovori


Translate »